Mr Peculiar "Elements"


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Australske Tribe-Adelic Records gir oss et knall bra psytrance album av Dustin Saalfield!

Det er alltid spennende med nye artister på trance scenen som gjør det godt. Australia har kommet fram med mange spennende artister, men musikken fra down under har en tendens til å være veldig sær. Tribe-Adelic Records er et nytt australsk selskap som holder til i Melbourne (samme by som Ollie Olsen fra Psy-Harmonics). De kom i gang i fjor med sin første utgivelse. Nå er første artist albumet fra Tribe-Adelic ute! Mr Peculiar er kanskje et ukjent navn for de fleste. Hans egentlige navn er Dustin Saalfield. Et nytt super talent som virkelig kan lage god psytrance!



Mr Peculiar "Elements" Tribe-Adelic Records 2002 (TRB002)

1. Tribes Of Resonance 07:38
2. Bouncing Brains 07:06
3. Ritual Horizon 06:47
4. What Is Real? 07:26
5. Digital Humanoid 06:56
6. Dynamo 07:13
7. Source Of Rah 08:27
8. 1000 Tablets 07:20
9. Last Chance 08:07
10. Crynchy Nutter 03:44

Fint kover denne gangen, laget av noen som kaller seg Slinkydesignes. Først ut er låta Tribes Of Resonance. Den begynner rolig og behagelig med østen inspirerte toner, før de harde og bastante rytmene slår inn. En ganske mørk og litt industriell låt. Masse tøffe lyder og svært dansbart. Etter hvert kommer det inn en fet melodi som ruller over og under. Herlig låt på 140 bpm. Låt nr.2 er mer melodiøs. Minner endel om GMS, men ikke fullt så intenst som GMS ofte er. Her får vi svært behagelige partier innimellom de massive rytmene. Her bruker han også en sampling som Cosmosis har brukt på sitt album Intergalactic. Veldig variert hele veien. Innimellom kommer det også melodier som peker i retning av Infected Mushroom! Fantastisk bra låt! Låt nr.3 begynner med blant annet litt fløyte spill. Her har bpm økt til 142. Litt mørkere og krassere lydbilde enn på låt nr.2. Men også her får vi små behagelige avbrekk. Blant annet er litt sitar innom. Nok et bra spor!

Låt nr.4 starter med en flytende tone før GMS aktige rytmer banker i vei. Etter et par minutter kjører låta på med tøffe melodier som minner litt om israelitrance. Iblandet en haug med knallfete lyder som jeg elsker. Låta utvikler seg til å bli en av mine favoritter på dette albumet. Det minner om tidligere melodiøs Goa, men med mye mer moderne vri. Utrolig bra låt! Låt nr.5 fortsetter i samme stil og øker til 143 bpm. Noen av disse lydene er virkelig syke! Denne låta kommer ikke helt opp i mot de fire første, men man blir nesten bortskjemt av dette her! Låt nr.6 høres virkelig ut som Infected Mushroom innimellom. Melodier som får en til å tenke at melodiøs Goa virkelig ikke er død!

Farten øker stadig med noen få hakk. Låt nr.7 er på 145 bpm. Den begynner ganske rart med en melodi som høres ut som filmmusikk. Denne låta er virkelig massiv! Sprøe melodier som lurer i underlaget, som titter opp og blir mer og mer tydlige. Igjen veldig melodiøst, samtidig som det er dundrende hardt og ganske mørkt. Virkelig bra psytrance dette her! Spor nr.8 er kanskje den mørkeste låta. Tunge rullende rytmer og skumle lyder. Dette minner meg faktisk om Alien Project, men med mer psykedeliske lyder. Låta blir mer og mer melodisk etterhvert. En nytelse for øret! Siste dansbare låt på dette albumet Last Chance er ikke noe dårligere enn de forrige , og har du ikke begynt å danse innen denne låta setter i gang må det være noe galt! Albumet avsluttes av en ganske kort down tempo låt som er like sær som veldig mye av det andre man får servert fra Australia. Veldig jassete, men morsom låt, etter ni full on trance låter.

Dustin Saalfield serverer med andre ord noe av det beste jeg har hørt av psytrance det siste året! For meg var dette like overraskende som første gang jeg hørte Infected Mushroom. Anbefales til alle dere psytrancere der ute. Dette blir nok uten tvil et av de beste trance albumene i år!
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!