Sola Luna 2001


Top level Party reports


Party review by PKS (in norwegian)
Les hele referatet fra Sola Luna 2001 i Hellas!

Tidlig på sommeren 2001 fikk jeg en fin liten flyer med informasjon om Hellas første internasjonale utendørs musikk festival, med hovedvekt på psytrance og ambient/chill out. Etter å ha studert bildene fra denne øya Samothraki Island i middelhavet, ikke langt fra grensen til Tyrkia, og deretter line uppen til denne festivalen, tok det ikke lang tid før planene om en sydentur til Hellas var i gang…

Hellas er et billig reisemål, ettersom det går mye charterfly og pakketurisme ned dit. Jeg bestillte billetter bare et par uker før avreise, og da lå flybillett prisene på ikke mer enn litt over tusen lappen tur retur Athen! Freag 24 August tok jeg og endel andre norske psytrancere turen ned til Athen. Selv tilbragte jeg og min samboer et par dager i Athen og kikket på det kjente Akropolis osv. Deretter tok vi buss gjennom hele landet i ni timer fra Athen til havnebyen Kavala langt nord i Hellas. Kavala er en liten koslig fiskerlandsby, men stedet er preget av mye turister, så vi ble ikke lenge der. 28 August grytidlig på morgenen gikk vi ombord på fergen som skulle bringe oss ut på Samothraki Island. Båten var allerde full av trancere fra alle kanter av verden, og noen ladet opp med musikk oppe på dekk. Samothraki Island ligger langt ute i havet. Festival området var på et litt avsides camping sted. Et lite paradis viste det seg å være med varmt og klart vann, en vakker skog med skygge for den brennende sola, et stort vakkert fjell over det hele med behagelige fossefall man kunne bade i. Fra stranda kunne man også se Tyrkia. Festivalen begynte ikke før 31 August, så vi hadde noen dager til å virkelig nyte dette stedet, før massen inntok området. Om kveldene ble det spillt psytrance av folk som hadde med små anlegg og ut på natten ble det spillt endel vakker psyambient, som det var behagelig å bare ligge å lytte til mens man så opp på månen. En utrolig god stemning.

Festivalen hadde to scener med campen liggende i mellom. Hovedscenen spillte kunn trance mens den mindre scenen var alt fra acid techno, break beat, jungle og house, men mest psyambient. Chill out scenen begynte musikken en god stund før hoved scenen. Første dj ut der var dj Arash Atnan som begynte litt forsinket (kl 1800) med litt deep house i starten, men gikk etter hvert over til mere psykedelisk ambient. Blant annet fikk vi høre Younger Brother og Shpongle, men mixingen var ikke helt på topp. Etter han, tok dj Abaton over. Han snurret i vei ganske etnisk gresk musikk. Etterpå kom dj Pale Penguin på scenen. Han startet settet sitt med en gammel Orb låt, før han gikk over til særere låter fra Ninja Tunes. Første natt ble innledet skikkelig da lyden ble bra under John Phantasm sitt sett. Kjempe psykedelisk i ren phantasm stil leverte John et av de beste settene vi fikk på hele festivalen. Beste øyeblikket var nok da han dro i gang låta Salvia Divinidorum av 1300 Mics. (Dette var før vi fikk låta på samleren Assassi:Nations) Slinky Wizard var noe mere skuffende, men det har vell noe med at jeg ikke liker deres nye stil så godt. Dominique Lamb spilte oss inn i soloppgangen litt for lenge, men da den sinnsykt vakre soloppgangen kom over sjøen, spillte han et par virkelig fine morning trance låter som var til å få frysninger på ryggen av! Et magisk øyeblikk. Hux Flux serverte så en drøss nye låter fra det kommende nye albumet. Deretter var det klart for Serge Souque (The Antidote) i 4 timer, noe jeg hadde sett veldig fram til. Han innledet settet med låta Disco Bumming, som er å finne på Dimitris Dat Bag. Han skuffet ikke i det hele tatt. Knall bra! (sjekk Antidote albumet Antidotcom) Hele dette settet var veldig behagelig å danse til, og han kjørte på med gode låter som ingen hadde hørt før. Uten tvil et av de beste dj settene jeg noen sinne har hørt. Etterpå var det Gus Bus Till sin tur, og jeg gikk og fikk med meg rolige Grey Area på Chill out scenen. Fikk også med meg litt av Solar Quest, som var noe skuffende. Grey Area er australske og gir ut ting på labelet Psy Harmonics i Australia. Ikke dårlig.

Programmet var laget slik at musikken gikk nesten 24 timer i døgnet. Noe
slitsomt i lengden, men med null kjemikalier og mye kaffe var jeg klar for
ny økt. Neste natt var Dado (Deedrah) på plass på hoved scenen. Jeg fikk med meg starten hvor han snurret noe Synthetic låter, men jeg prioriterte å få med meg hele settet til Gabriel Le Mar. Han ga et kjempe fint sett på 3 timer! Mye bedre enn det meste han har gitt ut på album. I starten var det lite folk, men etter hvert ble stedet nesten fullt, og det var sjelden ved denne scenen. Fantastisk dansbart sett, men med rolig tempo så man ikke ble sliten. Han dro opp tempoet litt mot slutten, og avsluttet settet med en klassiker; Taking Place In You av Eternal Basement (Eye Q 1994+Blue Room 2000) Techno veteranene i 808 State sparket i gang gamle techno slagere da Gab hadde avsluttet. Morsomt å høre dem igjen, og det var vell stort sett bare gamle kjente låter de spillte! To litt overvektige tyskere som byttet på å stå bak mixepulten.

Så var det å gå bort til hovedscenen og høre Frank E mixe oss inn i soloppgangen før Koxbox live settet satte i gang. Middels bra. Deretter mixet Frank E igjen men ble lei og satte på et opptak av live settet til Hux Flux før han stakk av scenen en time før han skulle! Frank E var ellers ofte å se rundt på festivalen, og han hadde med seg både sin svenske dame og sønnen. Etterpå spilte Logic Bomb live som i det siste har blitt et av mine favoritt band. Men jeg prioriterte live showet til Red Seal på chill out scenen som har gitt ut en singel på Flying Rhino. Rolig og behagelig, men litt mye roping fra rapperen etter hvert. Etterpå fikk jeg 3 timer av mitt livs beste psyambient opplevelse med Mindfield!! Digg å ligge på stranda, ta seg en svømmetur, svømme rolig i takt med musikken og hele veien få servert god låt på god låt! Jeg gikk glipp av Dimitri Nakov sitt dj sett på hoved scenen, men hva gjør vell det når man får servert et så sinnsykt Mindfield sett? Mindfield er blant de som har holdt på lengst i Goa scenen. Det er nok ikke ofte man får mulighet til å oppleve et slikt show! Etterpå fikk jeg med meg litt av Paul Taylor på hoved scenen. Sola stekte over de dansende freaksene, noe som førte til at en brannbil kom og spylte over publikum!! Sprø opplevelse, og det hele førte til at folk bare tok av enda mer!

Siste natta var Etnica natt. Det ble mye venting mens en middels dårlig
Greker (dj Loco) snurret plater fordi Etnica ikke gadd å spille før 2 timer for sent. Sære folk, de bare satt og sløvet på scenen! Live settet ble enda mere skuffende enn forventet med bare nye låter av stilen de ikke mestrer. Etnica har jeg alltid villet se live, men dette var virkelig nedtur. De siste to årene har de gjennomgått et totalt stilskifte. Dino Psaras (mest kjent fra Cydonia, Atomic Records osv) spillte et bedre dj sett og rocket i vei med en Arvika 2000 t-skjorte. Deretter spillte Max Lanfranconi fra Etnica. Dette var mye bedre enn hans live sett, og han dro i gang mange gode eldre etnica låter i sitt dj sett. Tristan live synes jeg var bedre enn hans dj sett etterpå. Jeg la meg i sjøen og svømte litt rundt mens jeg så og hørte Tristan på hovedscenen:) Jeg var også bortom chill out scenen en tur og hørte litt på dj Cozi, som var en asiatisk dame som spillte veldig mye bra psyambient, blant annet Makyo. Så endelig var det geniet Simon Posford sin tur til slutt. Min andre live opplevelse med Hallucinogen. Helt utrolig sinnsykt bra!! Folk herjet rundt som gale! 3-4 nye låter var det også, gode som gull. Jeg trodde jeg hadde gitt det jeg hadde igjen av krefter, men: SURPRISE!! Total Eclipse live etter Hallucinogen…!!!! Sykt! Kunn gode gamle låter som slår det meste av psytrance som kommer ut i dag. Samtidlig spillte Dragonfly bestefar Youth på chill out scenen!! Da var det jammen ikke lett å velge hvor man skulle være! Jeg løp bort og hørte noen låter av Youth, før jeg løp tilbake til Total Eclipse. Youth begynte rolig, men snurret til dans etter hvert. Neste overraskelse på programmet var dj James Monro på hovedscenen! Han spillte oss inn i solnedgangen til han ble kastet av scenen av to tragiske greske dj`s. Etter hvert kom ryddemannskapet. Det ble nærmest slosskamp på scenen mellom djene og ryddemannskapet om å få spille lenger. Festivalen var langt på overtid, så det var ikke overraskende da musikken ble brått revet bort. Men det var likevell en ganske trist opplevelse, da det faktisk gikk opp for oss at et av vårt livs beste opplevelser var over.

Alt i alt en utrolig bra festival på en drømme plass. Mat prisene var sky høye og lite yoga kurs var å se, men ellers fungerte ting som det skulle. Stemningen var hele veien på topp. Det var flest grekere på festivalen, men det var også folk representert fra alle mulige steder over hele verden. Det har vell neppe blitt arrangert en festival med så sterk psytrance line up noen sinne. Man kan også bli litt frustrert med så sterk line up. Det var i hvertfall veldig mye bra jeg følte jeg gikk glipp av på chill out scenen. Det var veldig trist å forlate denne vakre øya, og de fleste som var der har nok lyst til å dra tilbake. Noe av det sprøeste var goa cruzzz fra Samothraki Island til Athen i 11 timer. Jeg satte på en Double Dragon låt på båtens høyttaler anlegg, noe som førte til ellevill stemning med hundrevis av dansende goa freaks på en ferge!!
PKS

LINE UP Sola Luna 2001

PSYTRANCE SCENEN

31 August-1 September:
Doc
John Phantasm
Slinky Wizard
Dominique Lamb
Hux Flux
Serge Souque
The Antidote
Gus Till
Jordan

1 September-2 september:
Lorry
Dino
Dado
Quantasia
Frank E
Kox Box
Frank E
Logic Bomb
Dimitri Nakov
Paul Taylor

2 September-3 September
Elias Kazis
Loco
Etnica
Dino Psaras
Max Lanfranconi
Tristan (live)
Tristan (dj)
Hallucinogen
Total Eclipse
James Monro

CHILL OUT SCENEN

31 August-1September:
Arash Atman
Abaton
Pale Penguin
Citizen
Eddie Piller
Danny De Courtelle
Sam Chaishop
Unity Dub
Solar Quest
Grey Area

1 September-2 September:
Lofi
Blend
Weird Conclusion
Gabriel Le Mar
808 State
Stavros
Red Seal
Mindfield
Cosmonaughty
Loop Guru

2 September-3 September:
Odo
Petros Nikolaidis
Rules Of Hypothalamus
Cm-Draconis
Alice
Cozi
Taki Percussion
Bushava Azbuka
Merlin
Youth


   

Receivers email:Your email:
Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!