Semsis "Letting Go"


Top level Music reviews

Review by KAF (in Norwegian)

Semsis - Letting go (Atomic, 1999)

1. Streets of fear
2. Generation vexed
3. Big balls
4. Letting go
5. Heroes & modmen
6. Seven
7. Temptress
8. Holding on


Semsis er Nick Smith og Iain Rive fra England og utgir med dette sitt første album etter en god del 12" -ere på diverse selskaper, som Dragonfly, Koyote m.f.

Albumet er virkelig en av årets største positive overaskelser, faktisk kan en god del av innholdet sies å være nyskapende innenfor trance-sjangeren! Musikken er velprodusert og uforutsigbar, stilen vil jeg putte i en selvoppnevnt kategori jeg gjerne hører mer fra i tiden som kommer, nemlig "filmmusikk-psytrance".

Stilen skifter gjennom albumet en del i tempo, men det mørke, klare lydbildet beholdes og alt sammen stemmer veldig bra rytmisk. Oppbygningen er delvis progressiv og delvis tematisk. (Naturlig nok er den tematisk i og med at jeg velger å kalle dette filmusikk-trance...), samtidig som Semsis heldigvis ungår enhver take-off klisjé. En del av fraseringen i temaene likner ikke uventet på det Nick Smith har gjort alene som Menis. Bruken av perkusjon som lydeffekter er denne gangen ikke så fremtredende, nå er det mer klangmessige lydatmosfærer som gjelder. Likevel er perkusjons-delen også noe av det beste jeg har hørt!

Det er vanskelig å trekke frem noen enkelte låter for hele albumet føles som en helthetlig perfekt musikalsk reise. En av låtene - Temptress er kjent fra før gjennom Atomic-samleren "Kiss the future", men i mine ører låter den annerledes og bedre på albumet. En annen låt, tittelsporet "Letting go" tar i bruk et par velkjente, utbrukte techno-lyder, men bruker disse på en ny og spennende måte. Det er artig når en negativ ting blir snudd til noe positivt!

Anbefales!

   

Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!