Global Psychedelic Chill Out 3


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in norwegian)
Antaro slipper nok en chill out samler på Spirit Zone Records!

Nummer tre i rekken av psykedelisk chill out samlere fra Spirit Zone er ute. Som vanlig er det Antaro som har plukket ut låtene. Også denne gang får vi to cd`r spekket med chilla låter fra artister over hele verden.


Global Psychedelic Chill Out 3. Spirit Zone 2002 SZCD114

CD1:
1. Ouja "Meet me at the lab"
2. Younger Brother "Evil & Harm"
3. Morphem "15 Seconds"
4. Kick Bong "Vaporum"
5. OOZE "Restricted Flow"
6. Yucatan "Digital"
7. Indiadrop "Ya Mahmud" (El Jadida Mosque Mix)
8. Alien Mutation "The Earth, The Sun, The Moon"
9. Spacefish "Aerospace"

CD2:
1. Ololiuqui "Beautiful"
2. Grey Area "Penumbra"
3. Kassiopelia "Left Circuit"
4. Lissa "Casiena"
5. Jens Buchert "Tequila Sunrise"
6. Shiva Chandra "Frizz Bee"
7. Dubbel Helix "Magic Night"
8. Electric Universe "Longing"

Etter min mening har Spirit Zone vært klart bedre på psykedelisk chill out enn på psytrance. Gode psyambient låter har også vært å finne på cd 2 på samlealbumene Global Psychedelic Trance. Først ut er Ouja. Dette er et samarbeid mellom H-Man McCoy fra S.U.N. Project og Sascha Pragal. En grei dub låt med diverse skumle toner og orgasme lyder. Ikke blant de beste låtene på denne samleren. Låt nr. 2 har vell de fleste hørt før. Younger Brother låta "Evil & Harm" er faktisk to år gammel, og finnes på ganske mange samlere etterhvert. Dette er et samarbeid mellom Simon Posford og Benji "Prometheus" Vaughan. En veldig fin låt, men den begynner å bli litt oppbrukt. Så er det gruppa Morphem sin tur. De har tidligere gitt ut to album. Her får vi en veldig fin og behagelig låt. Franske Kick Bong roer det hele enda mere ned i låt nr. 4. Temmelig fjerne lyder. Deretter kommer den vakre låta "Restricted Flow" av OOZE, fra albumet "Where The Fields Never End" som kom ut på Spirit Zone i fjor. Dette er svenske Sebastian Mullaert fra Son Kite. Så er det fransk chill out igjen fra Yucatan. Så langt på denne samleren dårligste låt etter min mening. Her skjer det ikke så mye. Litt electro aktige rytmer og noen Kraftwerk aktige stemmer jeg ikke trodde noen brukte lenger.

Låt nr. 7 er av amerikanske Indiadrop. En etnisk låt med fine melodier, spennende rytme og litt mystisk vokal. Etterhvert blir låta faktisk også litt jassete med blant annet bruk av piano og saksofon. Nest siste låt på cd 1 er av engelske Alien Mutation. En vakker og svevende psyambient låt. Space Fish avslutter cd 1 med en enda nydligere rolig psyambient låt. Alt i alt en meget bra cd 1!

Ololiuqui har gitt ut låter nesten så lenge Spirit Zone har eksistert! De starter cd 2 med låta "Beautiful". En veldig fin ganske rytmisk låt. En av mine favoritter på denne samleren. Låt nr. 2 er av australske Grey Area som har gitt ut album på det australske labelet Psy Harmonics. Endel så kanskje deres gode live sett på chill out scenen på Sola Luna 2001 i Hellas. Låta vi får her er veldig rolig og behagelig. Ganske spesiell. Låt nr. 3 av Kassiopelia er en gruppe jeg ikke har vært borti før. Denne låta synes jeg var litt kjedlig. Lite variert, men ikke direkte dårlig. Låt nr. 4 av Lissa er bedre. Her får du bra med fine psy lyder og et behagelig dubbete tempo.

Låt nr. 5 er nok en vakker melodiøs down tempo låt. En behagelig fløyte triller gjennom låta. Shiva Chandra serverer så sitt bidrag. Veldig uvant låt fra han. En elektro aktig låt med litt funky gitar lyder iblandet. Nest siste låt på denne samleren er av Dubbel Helix, som er Michael Kohlbecker mest kjent fra Saafi Brothers. Her samarbeider han med Jam El Mar. Skikkelig Saafi Brothers stil og en fantastisk bra låt! Utrolig dyp bass og veldig trancete chill out slik Saafi Brothers er. Boris Blenn under navnet Electric Universe avslutter det hele. Låta begynner lovende, men så skjer det ikke noe særlig mer og låta blir litt tam.

Global Psychedelic Chill Out 3 er en meget bra samler! Alt fra de helt rolige låter til dub og elektro inspirerte låter, men hele veien en behagelig chilla stemning. Anbefales i hvertfall om du likte de to forrige i denne serien!
Per Kristian



Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!