Etnica "Chrome"


Top level Music reviews


Review by PKS (in norwegian)
Max Lanfranconi og Maurizio Begotti er ute med deres femte album. Denne gang på japanske Solstice Music.

Etnica har skiftet label fra Spirit Zone til japanske Solstice Music. De har vært svært produktive det siste året med to album i fjor (Nitrox og Macao Cafe) pluss mange låter på samleren South Africa 2000, og er nå allerede ute med et nytt album. Nitrox skuffet mange da det viste seg at Etnica hadde skiftet totalt stil siden "Equator" albumet, til en minimalistisk hard stil. Dette er det femte Etnica albumet deres, og det ser dessverre ut til at kvaliteten har bare dalt etter Equator albumet.


Etnica "Chrome" Solstice Music 2002 SOLC-011

1. Alpha-Beta 07:00
2. Solaris 06:13
3. 1056 07:37
4. Black Lava 07:25
5. Tracktor Activity 07:25
6. The Object (Live Mix) 08:07
7. Liquid Forms 08:35
8. Are We Safe? 08:10
9. Blasting! 08:36

Koveret består denne gangen av noe som kan være en rom stasjon med endel flygende rom skip. På disse romskipene er det bilde av Etnica logoen. Ganske stilig kover. Stilen som gikk igjen på Nitrox albumet var hard og monoton trance, med få og mørke lyder. Denne gangen har de ikke med en eneste rolig låt. Faktisk bare hard stumping trance! Jeg hadde i flere år ønsket å se Etnica live. Først på Sola Luna 2001 fikk jeg mulighet til det. Det ble dessverre en skuffelse, for der var det ikke mye variasjon. Ikke en eneste låt var i nærheten av den gode gamle Etnica stilen! Men jeg gir Etnica en sjanse til likevell, og kjøpte albumet Chrome.

Første låt er en skikkelig minimalistisk låt. Harde bastante rytmer med noen få drypp i bakgrunnen av noe som kan likne på psykedeliske lyder. En utrolig kjedlig låt. Det finnes mye bra minimalistisk musikk der ute, men dette blir alt for tomt! Låt nr. 2 går i samme bane. Man blir utrolig fort lei av å danse til slike rytmer. Det er så platt og kjedlig. Etnica bruker en utrolig dyp og hard bass rytme. På dette albumet går låtene fortere og fortere. Låt nr. 1 har 139 bpm, og siste låt har 148 bpm. Fra låt 1 til 6 er det vell nesten bare bpm som forandrer seg...! Dette kaller jeg billig techno trance. Låt nr. 3 er uten tvil verste låt på albumet. Det er nesten irriterende å høre på, for man hører at de har et bredt lydspekter de kunne benyttet seg mere av. I steden drukner de få lydene i den massive rytmen. Dette er musikk man får hodepine av. Mørkt, hardt og platt. Et bra hjelpemiddel om du vil skremme endel av dansegulvet.

Låt nr. 4 "Black Lava" er til å le av. Tennisball rytme og ikke noe særlig mer beskriver vell denne låta ganske bra. Slik musikk ødelegger energien på dansegulvet spør du meg! Når du har hørt så langt på albumet, har du sannsynligvis rukket å få hodepine også. Jeg høres kanskje ut som en gammel bestefar når jeg sier det, men dette er virkelig simpelt! Velkommen etter Etnica! Vi har hørt dårlig minimalistisk techno trance for ti år siden også! Trist at et slikt fantastisk band kan utvikle seg i så gal retning! Så er det låt nr. 5 "Tracktor Activity". Traktor trance ja. Man får lyst til å sove, men det går jo ikke det heller. Nok en låt som lett kan skremme folk hjem fra et party. Låta kan beskrives som rytme og ikke noe særlig mer.

Først etter fem slitsomme låter bedrer ting seg. Låt nr. 6 "The Object" er også å finne på samleren "Electronic High 2" som kom ut på Solstice i fjor. Her får vi den i en live mix. Låta er ikke det helt store, men i hvertfall bedre enn alle de fem første låtene på albumet. Mere tøffe lyder, mer variasjon og en stemme som sier "Do you identify this object?", men fortsatt den samme bastante litt platte rytmen. Så tar vi dessverre et par steg tilbake til den simple techno trancen i låt nr. 7. Her er det bare å skippe til neste låt. Og endelig! Ting bedrer seg i låt nr. 8. Uten tvil beste låta på albumet. Her er det mye mere god gammel Etnica stil, god variasjon og tøffe lyder. En skikkelig party låt. Siste låta på albumet er ikke så ille den heller. Veldig intensiv, men heldigvis mye mer psykedelisk enn de første syv låtene på albumet.

Dette albumet synes jeg faktisk var dårlig. Med to nesten brukbare låter, en god og resten dårlig er det ikke det helt store med tanke på hva Etnica har prestert før i tiden. Det er bare å håpe at Etnica gutta skjerper seg til et eventuelt nytt Pleiadians album.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!