Global Eyes


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Nocturnal Productions forbereder oss på 2002 og gir oss full pakke med kalender, år bok, cd rom og album!

Det begynner å bli noen år siden Return To The Source ga oss pakker med kombinasjon av musikk og lesning med sine utgivelser. Australske tranc.ition har gått grundig til verks, og serverer her full pakke med en stor flott kalender for 2002, en cd med diverse artister, en cd rom og en bok med festivalguide og mye mer.


Global Eyes Tranc.ition 2001 Trcd001

1. Dubomatic "Logical Dub"
2. Hesohi "Joy"
3. Alphawezen "Gai Soleil"
4. Bushmen Of The Kalahari "Kalahari Sand Storm" (Steve Hillage Rmx)
5. Electric Tease "Feel The Funk"
6. Snake Thing "It´s All Good"
7. Eat Static "Salon Kitty"
8. Soul Of Man "Killa Brew"
9. James Ruskin "Is It Really Me?"
10. Rip Van Hippy "Que Esta Mas Macho?"
11. Mere Mortals "Nautilus"

Meningen med dette prosjektet er å gå i undergrunnen og vise forskjellige sider av elektronisk kunst og elektronisk musikk. Dette er et globalt fenomen, så kunstnerne og musikerne som har deltatt på dette prosjektet er fra ulike land i hele verden. Kalenderen består av bilder som er laget i inspirasjon fra elektronisk musikk. Mange av bildene er svært vakre og for det meste veldig psykedeliske. Er du interessert i slik kunst, er nok dette kalenderen for deg! Årboka som også følger med i denne pakken er en 60 siders bok som gir deg informasjon om blant annet grafisk design, der de har snakket med diverse kunstnere som feks Christian Coets som har designet kovere for feks Atmos, bandit og MDMA Records. Du kan lese om det å bruke datagrafikk som deko til partyer. Du finner også oversikt over endel festivaler 2002, bilder fra endel festivaler 2001, historien om Andrew Till og Ollie Olsen som startet techno scenen i Australia ved blant annet Psy-Harmonics Records, guide til arrangører for festivaler og partyer, guide til plateselskaper rundt i verden for elektronisk musikk, guide til plate distributører, guide til plate butikker med elektronisk musikk, guide til blader og radio og mye mer. Du finner selfølgelig også mye informasjon om artistene og kunstnerne til dette prosjektet. CD Rommen inneholder også mye spennende, som jeg ikke skal gå nærmere inn på her.

Albumet som er med i denne pakken er ikke en ren psytrance cd, men inneholder mange forskjellige stilarter av elektronisk musikk for å vise litt av den enorme variasjonen som finnes der ute. Først ut er en litt eklektisk jassete rolig låt med en feit rar bass. Ganske behagelig og ulikt det jeg vanligvis ville chille til. Låt nr. 2 er låta for house folket. House er ikke tingen for meg, men det er greit å få et innblikk i hva som rører seg der også i blant. Låta her er laget av en amerikaner og er i typisk detroit house aktig stil, om det fortsatt høres slik ut? I låt nr. 3 blir det igjen litt house, denne gang i den litt varmere stilen med litt kvinne vokal. Litt for dance preget for meg, men låta kan nok slå an hos massen. Låt nr. 4 er en remix gjort av Steve Hillage som blant annet er kjent fra System 7. Dette er et svært spennende prosjekt som blant annet Ben Watkins fra Juno Reactor har vært involvert i. Det er inspirert av afrikansk musikk, og låta her inneholder diverse afrikanske stemmer og rytmer. En tøff låt som sikkert kunne gjort seg godt på et psytrance dansegulv også.

Låt nr. 5 er første rene psytrance låt. Bak Electric Tease står Tim Healy som er mest kjent fra den tøffe gruppa Quirk, som han har gjort sammen med Mark Allen. Som Electric Tease har han gitt ut en cd singel på japanske Solstice Music i fjor (Let´s Rock) og et par låter på Dragonfly Records. Digg å høre noen psykedeliske lyder etter 4 låter uten noen? Men låta her er i den nye Dragonfly stilen. Altså ganske housa og ganske kjedlig. Låt nr. 6 er et spennende prosjekt av Nick Taylor som er kjent fra blant annet Prana! Her kaller han seg Snake Thing, og Snake Thing låter har vært og finne på blant annet TIP Records. Mannen viser at han tørr å eksperimentere med nye stiler. Låta her inneholder diverse tøffe lyder, men har en veldig housa rytme. Men det gjør ikke så mye når vi får såpass med morsomt pålegg. Veteranene i Eat Static gir oss låt nr. 7. En smakebit fra deres siste album In The Nude som kom ut på deres eget selskap Mesmobeat tidligere i år. En veldig rar eksperimentell låt som blander alt fra gammel jazz og knirkende vinyl lyder til techno og drum n bass. Fantastisk bra etter min mening!

Vi hopper fra den ene stilarten etter den andre, og plutselig er vi over i skikkelig god gammel elektro i låt nr. 8. Denne låta inneholder noen sinnsykt fete samplinger fra noen techno låter jeg hørte på slutten av 80-tallet, men som jeg ikke kan huske hva var. Denne låta er knall fet for de som fortsatt liker elektro, og det er ikke fritt for at den bringer noen nostalgiske minner til tidlig på 90-tallet.. Techno dj´en James Ruskin gir oss så en skikkelig techno låt. Minimalistisk, rullende og drivende slik ekte techno skal være. Denne låta er også å finne på en Tresor samler. Australske Rip Van Hippy (Geoffrey Hales) kommer så med kanskje den særeste låta på dette albumet. Han har gitt ut hele to album på Psy-Harmonics, og kommer visstnok med et nytt album på Psy-Harmonics i 2002! Noen kjenner han kanskje også fra utgivelser på Transient, RTTS eller Ceiba. Låta her er vanskelig å beskrive. Ganske variert, men jeg har ikke noe særlig sans for den. En ambient låt avslutter hele albumet. Mere Mortals har gitt ut musikk på blant annet Interchill Records. En ganske fin låt, men ikke det helt store.

Dette albumet er nok det mest varierte jeg har kjøpt i år med tanke på stilarter innen elektronisk musikk. Et ganske bra innblikk i mye forskjellig, så om du er litt åpen for å teste ut annen elektronisk musikk enn bare psytrance, er dette kanskje en fin start? Uansett er det mye fint du får med på kjøpet.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!