Rhythm Of Life


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Solstice Music slipper her sin første psyambient samler! En knall bra samler med mange store navn.

Japanske Solstice Music er for meg et av de klart mest interessante selskapene for tiden. De har bare eksistert i to år nå, og her er deres første samler som tar for seg psykedelisk ambient. Rhythm Of Life blir nok ikke den siste psyambient samleren fra Solstice. De har her klart å samle svært mange store artister. Klassiker låter og mindre kjente låter.


Rhythm Of Life Solstice Music 2001 SOLC-004

1. Bio-Tonic "Altitude"
2. Medicine Drum "Skeleton Crew"
3. Ju Ju Space Jazz "Viberooni"
4. Something Wonderful "Liquid Dog"
5. Masa "Miraculi 3/8"
6. Quirk "Djinn"
7. Artman "Float On"
8. Digital Mystery Tour "Change"
9. Shpongle "Divine Moment Of Truth"
10. Etnica "The Beast Man"

Japanerne kan virkelig det å få til fine kovere på sine utgivelser. Rhythm Of Life er intet unntak. Det er bilde av en fjell ørken i kvelds lys, med Solstice logoen som vannmerke lagt oppå. Inni er det bilde av en Sahara aktig ørken. Det er også litt morsomt med disse japanske utgivelsene fordi de inneholder endel japansk tekst, og disse tegnene er for oss ren kunst!

Først ut er Bio-Tonic som i år har gitt ut albumet Elektrik Colors. I anmeldelsen min av det albumet skrev jeg at man bør se opp for rolige låter laget av dem. Låta vi får her er ikke på albumet. En av de bedre psyambient låtene jeg har hørt i år! Den inneholder endel tøffe stemmer og en behagelig chilla rytme. De har også med samplinger fra en stand up komiker, indisk sang og en mobiltelefon! Veteranene i Medicine Drum gir oss så låt nr. 2. Den har et ganske etnisk preg over seg, og det virker som de er litt inspirert av nord afrikansk musikk. Kanskje de tok med seg noen samplinger etter å ha spilt på Morocco2001? Det er også ganske funky rytmer blandet med fløyte liknende lyder. En god låt.

Ju Ju Space Jazz holder det gående enda. De har gitt ut veldig mye, og mye av det er veldig sært. Låta de gir oss her faller mye mere i smak hos meg enn deres tidligere låter har gjort. Utrolig rar låt med noen arabisk aktig trompet, litt jassing osv. Ganske morsomt. Something Wonderful har gitt ut album på Matsuri (Ukajin). De gir visst nå ut musikk på japanske Chillspace Records. De har visst skiftet litt stil. Låta de serverer her inneholder masse funky gitarer. Svakeste spor så langt på albumet.

Utrolig mange veteraner som plutselig dukket opp på denne samleren! Japanske Masa har i sin tid gitt ut et knall bra album med psykedelisk trance (møkk sjeldent!). Låta han gir her er litt sær og slitsom og passer ikke helt inn på denne samleren. Gutta i Quirk er svært aktive. Ved siden av Quirk prosjektet spiller Mark Allen som dj verden over og Tim Healy har sitt Electric Tease prosjekt. De har gitt ut mange veldig sære Quirk låter, og her får vi en av dem. En spennende låt, men jeg klarer ikke helt å like den. Artman serverer låt nr. 7. En veldig rolig og ganske fin låt, med en spennede rytme. Låta kan nok bli for sær for de fleste.

Digital Mystery Tour ga tidligere i år ut albumet DMT på Twisted Records. Det er et svært spennende samarbeid mellom flere store artister. Låta her er en smakebit fra albumet, og er gjort av japaneren Michio Baba og franske Stephan Holweck fra Total Eclipse. En kjempebra låt. Har du ikke DMT albumet så skaff det! Det ville vel nesten være rart om ikke Shpongle var med på denne samleren. Det er de selfølgelig og fantastiske Divine Moment Of Truth fra albumet Are You Shpongled er nest siste låt. En låt man aldri kan gå lei av! Rhythm Of Life avsluttes av Etnica med The Beast Man. Denne låta kan du også finne på deres siste album Nitrox på Spirit Zone. Låta er i grunnen ganske fin, men blir litt for ostete i partier.

Denne samleren er gjennomført utrolig bra! Kjøper du mye musikk har du kanskje endel av låtene fra før, men her finner du både sjeldne låter og låter du har hørt mange ganger før, men som du tåler å høre igjen. Det er sjelden å få så mange store navn på et album nå for tiden. For dette er endel av kremen av artister nå for tiden! Vi kan nok vente oss flere gode psyambient utgivelser fra Solstice. Anbefales!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!