Bio-Tonic "Elektrik Colors"


Top level Music reviews Psytrance reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Japanske Solstice Music har sluppet et album av franske Bio-Tonic. Noen gode låter, men et noe skuffende album.

Franske Jerome Lecoq, Julien Brizard og Julien Lecoq som står bak Bio-Tonic er vell ukjente for de fleste. Svært mye psytrance kommer ut fra Frankrike for tiden, og Bio-Tonic har i år gitt ut et helt album på japanske Solstice Music. Ved siden av Antidote albumet Antidotcom, er dette det andre fulle artist albumet som har kommet ut på Solstice.


Bio-Tonic Elektrik Colors Solstice Music 2001 SOLC-009

1. The 3rd Link
2. Stream
3. Zoological
4. Ayauesca
5. Intersideral Meeting
6. The Ghost Show
7. Sanctuary
8. The Ultimate
9. Peacefull Perception

Koveret er litt i samme stil som Antidote albumet. Fargerikt og kunstnerisk. Jeg forventet meg ikke helt samme kvalitet som på Antidote albumet. Første låt er nok en av de beste, og den har blitt spilt endel av dj´er rundt omkring. Mørk og hard. Litt i GMS takt, men på en måte litt spinklere i lydbildet. Endel fete lyder popper innom, og en vrengt kvinne stemme sier I Like It gjentatte ganger. En låt du fort kan gå lei av. Låt nr. 2 høres nesten ut som Juno Reactor i starten. Ganske dystert, før de harde bastante rytmene ruller av sted med diverse hyl innimellom. Vi får noen små pauser i blant, og det dystre lydbildet består låta ut. En grei låt. Låt nr. 3 er like hard, men har endel break beat aktige rytmer oppå bass trommen. Låta får også litt melodi, men blir litt kjedlig. Låt nr. 4 fortsetter i samme stil, men med en hylende kvinnestemme i tillegg. Mot slutten bedrer låta seg, og blir temmelig psykedelisk. Sinnsykt bein hardt! Låt nr. 5 er like hard, men inneholder noen litt gammeldagse acid synth lyder jeg ikke liker noe særlig. De bein harde rytmene fortsetter i låt nr. 6. Her får vi igjen et temmelig dystert lydbilde med blant annet et ganske tøft gitarspill! Ganske rocka låt, og så langt en av de beste på albumet. Låt nr. 7 er også ganske rocka og begynner bra, men blir litt for hard core for meg etter hvert.

Nest siste låt setter ned tempoet til 100 bpm. Dette mestrer Bio-Tonic bedre. En behagelig låt som loffer av sted i behagelig tempo, med mye tøffe lyder. Albumet avsluttes i samme tempo. En fin låt som er virkelig digg å lytte til, med en herlig melodi og behagelige lyder. Denne låta drar albumet endel opp i kvalitet.

Elektrik Colors skuffet meg litt i forhold til forventningene, ettersom det er gitt ut på det gode Solstice Music. Mange av låtene har et litt hard trance aktig preg over seg som jeg ikke liker, og det er lite variasjon mellom de syv første låtene. Likevell er det virkelig gode partier innimellom, og de to siste låtene er bra. Så se opp for chilla låter av Bio-Tonic!
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!