Ishq "Orchid"


Top level Music reviews Chill out/ambient reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Dakini Records i Japan er ute med et dobbelt album av Ishq, også kjent fra Interchill Records.

På tampen av året 2001 kommer japanske Dakini Records ut med et nytt dobbelt album. Denne gang er det bandet Ishq sin tur. De baserer seg på psykedelisk ambient og låter av dem er å finne på det kanadiske Interchill Records og på Dakini samlerne Nada Massala. Dette albumet har et begrenset opplag på tusen eksemplarer.


Ishq "Orchid" Dakini Records 2001 DAK2109

CD1:
1. Sky blue
2. Yu
3. Opal (Opaque Mix)
4. Daisy
5. Cyandragonfly
6. Bhakti
7. Arc

CD2:
1. Fluid Earth
2. Blue Haze
3. Opal (Original Mix)
4. Essence

Dakini Records serverer ikke bare nydelig musikk, men også utrolig vakre kovere! Dette koveret må være et av de vakreste som er gitt ut i 2001. I tillegg følger det faktisk med en pakke med røkelse! "Natural Ambience Incense Sticks" som skal hjelpe deg til den ultimate chill out opplevelse. "Meditation and relax...."

Cd 1 begynner med en vakker dub låt. På dette ambient albumet er det ikke så veldig mye rytmer med unntak av første låta. Denne låta er preget av utrolig vakre melodier og litt kvinne vokal gjort av Jacqueline Kersley. Midt inni låta får vi et lite avbrekk med lyden av bølger som slår inn mot land og litt måkeskrik, før låta sklir videre helt annerledes enn før avbrekket. Disse rolige avbrekkene preger Ishq i mange låter. Låt nr. 2 har sikkert endel hørt før. En totalt avslappet låt med blant annet harpe spill. Låt nr. 3 chiller det hele enda mere ned til et slags undersjøisk landskap. Svært behagelig og her finnes ikke rytmer, men bare drypp av lyder og svevende toner. Etterhvert kommer lyden av rennende vann inn i låta, sammen med litt fugle kvitter som gir en fin overgang til låt nr. 4.

Vi fortsetter i de svevende rolige stemningene i et spennende lydlandskap. Låt nr. 5 fortsetter i samme gate med en undersjøisk stemning igjen, med dryppende vann og rolige svevende lyder. Låt nr. 6 inneholder blant annet litt kvinne vokal blandet med litt drypp av rytmer, men fortsetter i samme rolige stemning. Cd 1 avsluttes av en utrolig vakker låt. Totalt avslappende! Som det står på røkelsespakken: "Feel your soul inside, remember when you are in space". Også i denne låta skifter den stil midtveis. Denne gang til litt piano spill og lyden av fuglesang. En kanonbra cd 1 med låter som glir fint over i hverandre.

Cd 2 (bonus cd`n) inneholder bare fire låter, men disse er ganske lange. Første låt begynner inne i jungelen med lyden av vann og siriser (insekter). Plutselig suser en vakker tone inn som går litt opp og ned på skalaen. Etterhvert triller det inn behagelige lyder og litt bass. Kvinnestemmen er også innom. Låta varer i hele 20 minutter! Neste låt varer ikke så lenge, og den fortsetter med samme stil. Det gjør også låt nr. 3 som ikke skiller seg ut på noen måte. Avslutningen på låt nr. 4 svever av sted igjen på typisk Ishq vis. Mere chilla enn dette kan det vell ikke bli. Vakkert og flytende.

Dette er et svært bra ambient album, og liker du tidligere Dakini eller Interchill utgivelser, liker du helt sikkert dette. Cd 1 er uten tvil best, men låtene på cd 2 er behagelige de også. Så et tips til deg når du er sliten; tenn opp røkelse og sett på Ishq, len deg tilbake i sofaen og svev av sted i et herlig psykedelisk lydlandskap!
Per Kristian





Receivers email:



Your email:




Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!