Electronic High Vol. 2


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)

Japans ledende psytrance label Solstice Music slipper her nr. 2 i serien Electronic High. Solstice Music gjør andre ting enn å servere gode utgivelser. De har også begynt å arrangere Solstice Music Festival i Japan. Her samles tusenvis av psytrancere. De fleste fra Japan, men også endel tilreisende. Artist line upen har vært helt utrolig med blant annet Shpongle, Makyo, Etnica, Koxbox, The Antidote, Dimitri osv på programmet. Med Electronic High 2 følger det med et lite foto album fra sommerens Solstice festival. Stedet festivalen holdes er ved det store Fuji fjellet nær Tokyo. Et utrolig vakkert sted som likner på det nyeste Shpongle koveret! I det lille fotoalbumet er det blant annet live bilder av Koxbox, Shpongle og The Antidote, i tillegg til endel stemningsbilder og portretter av Raja Ram, Simon Posford, Frank E, Serge Souque og Etnica. Electronic High serien tar for seg psytrance av den moderne typen.



Electronic High 2 Solstice Music 2001 Solc-007

1. Koxpod "Two Dots"
2. Synthetic "Fuji Colors"
3. Tristan "Dark City"
4. Etnica "The Object"
5. Logic Bomb "Drop Out"
6. GMS vs Alien Project "Active"
7. Bio-Tonic "Magic Interface"
8. The Antidote "Usual Suspect"
9. Shpongle "Divine Moments Of Truth" (Live Studio Mix)

Forsiden av koveret er denne gang et maleri av et fjell, sannsynligvis Mount Fuji, med en sølvfarget japansk drage rundt. Inni koveret er det lille festival albumet. Solstice Music har av en eller annen grunn bare store kjente artister med på sine utgivelser.

Først ut er Koxpod. Gutta i Koxbox har gått under forskjellige navn som Saikopod, Psychopod og Koxbox. Så for å gjøre forvirringen total har de her tatt navnet Koxpod! Jeg snakket med Frank E på Sola Luna i høst, og han fortalte at et Psychopod album skal komme i løpet av vinteren. Låta vi får her er en av de beste låtene jeg har hørt av dem på lenge. De har med endel samplinger fra låta A Major Problem In Australia. En variert og tøff låt med selfølgelig masse feite Koxbox lyder. Låt nr. 2 er av Synthetic. Bak dette navnet står Frederic Holyszewski som også går under navn som Dado og Deedrah. Synthetic er navnet han går under når han lager låter som nærmer seg techno i stil. Technoen han lager har et litt skittent industrielt preg over seg, med røffe monotone rytmer. Ganske kjedlig og jeg skjønner ikke helt hvorfor disse Synthetic låtene stadig dukker opp på psytrance samlere.

Låt nr. 3 er det Tristan Cooke som gir oss. Han har også en minimalistisk stil, men er mye mer psykedelisk enn Synthetic. Dette er en av de dårligere Tristan låtene jeg har hørt. Etnica kommer så med sitt bidrag. Hadde nesten begynt å bli vant til Nitrox stilen nå. Her er de ikke fullt så minimalistiske, og låta er i grunnen ganske grei på dansegulvet. Etnica skal slippe et nytt album på Solstice i begynnelsen av 2002. Svenske Logic Bomb blir visst bare bedre og bedre. Låta Drop Out som vi får her er en av de klart beste på denne samleren. Ganske melodiøs og super psykedelisk som alltid fra den kanten. Herlig låt for dansegulvet.

Mange hadde vell nesten ventet et samarbeid mellom Ari Linker fra Alien Project og GMS. Her har de gjort det, og låta høres ut som en mellomting mellom GMS og Alien Project. Hardt og drivende som vanlig, men ikke noe veldig spesielt ved denne låta. Bio-Tonic ga tidligere i år ut album på Solstice (Elektrik Colors). Låta vi får her er ikke på albumet. Den inneholder endel tøffe stemmer, og jeg synes den er mye bedre enn mange av låtene på albumet. Litt irriterende at de ikke ivaretok denne stilen på albumet. Nest siste låt er av Serge Souque (The Antidote) som også har sluppet album på Solstice i år! (Antidotcom) Denne låta er heller ikke på albumet. Jeg kan bare ikke la være å digge stilen til Antidote. Utrolig dansbart med herlige elektroniske melodier. Kanonlåt! Electronic High 2 avsluttes med Shpongle klassikeren Divine Moments Of Truth, denne gang i en live studio mix. Denne versjonen er ikke så veldig forskjellig fra den normale versjonen.

Mange gode og uvanlige låter på denne samleren! Klart bedre enn Electronic High 1 som var mer minimalistisk. Mange av låtene på denne samleren blir nok hits på psytrance parties i tiden framover.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!