The Mystery Of The Thirteen Crystal Skulls


Top level Music reviews


Review by PKS (in Norwegian)
Et nytt mysterium er ute på TIP World. Årets samlealbum!

På slutten av året 2001 skulle visst årets beste samler komme ut! TIP World har hatt sans for mysterier. Denne gang er det ikke Yetien i Mount Kailash som er mysteriet, men de tretten krystall hodeskallene. Raja Ram har igjen samlet en god del av kremen innen psytrance, og satt dem til å lage hver sin avsløring! Med disse artistene kunne det vell ikke bli annet enn genialt? Uansett hoppet i hvertfall jeg i taket av begeistring da jeg fikk høre denne sinnsyke samleren!



The Mystery Of The Thirteen Crystal Skulls TIP.World 2001 TIPWCD016

1. Alien Project "The First Revelation Part One"
2. Cyberbabas "The First Revelation Part Two"
3. Doof "The Second Revelation"
4. Logic Bomb "The Third Revelation"
5. GMS and 1300 Mics "The Fourth Revelation"
6. Absolum "The Fifth Revelation"
7. Shpongle "The Sixth Revelation"

Albumet har et nydelig kover med en hodeskalle i psykedeliske farger på forsiden. Ellers er det mye indianerkunt og inni kan du lese om mysteriet. Den unge israeleren Ari Linker (Alien Project) starter med den første avsløringen. En herlig down tempo psyambient låt. Cyberbabas fortsetter med låt nr. 2. Dette er Raja Ram og Benji Vaughan i et samarbeid. Cyberbabas låter har tidligere vært å finne blant annet på Movers & Groovers serien. Dette er et prosjekt der de har fokusert på den softere delen av trance. Da er det lett å falle over på den ostete siden, men det klarer Cyberbabas å unngå. En skikkelig behagelig og transete låt.

Doof har de siste årene gitt ut mest psyambient og lite trance siden Let´s Turn On albumet på TIP i 1996. Her viser han på ny at han virkelig kan lage god psytrance. Litt mere moderne stil enn i 1996, men ikke så veldig forandret! Deretter slår Logic Bomb til med den beste låta jeg har hørt fra dem noen sinne! Kanskje årets beste psytrance låt i mine ører. Utrolig behagelig og samtidig veldig dansbar. Fantastisk! Når GMS samarbeider med Raja Ram pleier det å bli virkelig gode resultater. (Sjekk feks Assassi:Nations og Divi:Nations) Her blander de Raja Rams vakre fløyte med god melodiøs psytrance fra GMS. Ingen dårlig kombinasjon! Nest siste låt er av Absolum som tidligere i år ga ut albumet Wild på TIP World. Låta vi får her passer ikke helt inn, og er dårligste låta på denne samleren. Den er i samme stil som på Wild albumet, og det blir litt for minimalistisk i forhold til resten av låtene på denne samleren. Denne fantastiske samleren avsluttes av en ny Shpongle låt. Den begynner rolig, men går etter hvert over i hardere rytmer, og kan til tider minne om et Hallucinogen spor! En utrolig bra låt.

Etter min mening beste samle album som har kommet ut i år! Her finner du bare gode låter unntatt en låt, og den er ikke så dårlig den heller. Et must for alle som hører på psytrance. Det er bare å håpe at det kommer flere slike låter i framtiden.
Per Kristian


Receivers email:



Your email:




Comment List


There are no comments.
Get Relaxed Journeys! New album 
from 
Chilltribe 
Relaxed 
Journeys 
Get Quality Relaxation! Get your 
Quality 
Relaxation!