Found at: http://trance.net/article/articleprint/6/-1/4/

Sandman "Psycho Toons"


Top level Music reviews

SANDMAN: Psycho Toons (Hadshot Haheizar)



23-år gamle Izik Levy aka Sandman fra Israel er tross sin unge alder i psy-trance-scenen allerede for veteran å regne. Sin første synth fikk han 13 år gammel og som keyboardist i metalbandet Orphand Land var han med på å gi ut album både i 1992 og 1996. Det første Sandman-albumet kom i 1998 (Witchcraft – Matsuri Productions) og dette er hans andre album som Sandman. I tillegg har han gitt ut minst fem 12”-singler og en mengde spor på forskjellige samlinger.

Levy er en svært god technomusiker som både er flink til å produsere og har en unik, melodiøs stil. Et av hans kjennetegn er evnen til å kombinere det mørke med det lyse og i samme låt skape veldig spesielle og kontrastfulle stemninger. Man hører at han har en bakgrunn i industrielle lydbilder og hard synthmusikk / EBM men hans lydbilder er ikke dystre og depressive. De kan til tider være veldig tøffe, mørke og dype men like gjerne svært ekstatiske og harmoniske!

Låtene på dette albumet kjennetegnes av stor grad av variasjon og ikke et øyeblikk blir kjedelig eller forutsigbart. Enkelte melodilinjer kan isolert fremstå som litt enkle men i den helheten de er en del av blir det heller avansert og spennende. Melodiene og harmoniene er som typisk er i ”Goa trance” en blanding av østlige og vestlige tradisjoner. Rytmene veksler mellom å være hardtslående og spretne, de perkussive elementene er mange og forskjellige og tempoet er jevnt over høyt.
Lydbildet er maksimalistisk men samtidig relativt luftig slik at de forskjellige lydene kommer tydelig frem. For å illustrere forskjellen kan man sammenligne med f.eks. X-Dream som nærmest er det stikk motsatte og ofte har et kompakt og massivt lydbilde.

Albumet er noe kortere enn vanlig (65 minutter) men de åtte sporene er alle så bra at man ganske enkelt ikke savner en ekstra låt eller to. Det er så mange svært gode spor her at det ikke overraskende er vanskelig å utpeke noen få favoritter. Men supertøffe ”Layla” fortjener å nevnes spesielt og det ikke minst p.g.a. de svært så fascinerende, arabiske (eller israelske?) vokalelementene i form av denne sterkt følelsesladde sangstilen som er så karakteristisk for midtøsten / arabiske land...

Receivers email:

*

Your email:

*



| Back to normal page view | Send this article to a friend |