Found at: http://trance.net/article/articleprint/199/-1/4/

Outback Eclipse Festival 2002


Top level Music reviews

3-6 Desember er det full solformørkelse for de som befinner seg på den andre halvdelen av kloden. I forbindelse med dette skal det holdes en stor psy festival i Australia som de kaller Outback Eclipse. De har nå forberedt folk ved å gi ut en dobbel samle cd med låter av en del av de som skal spille på festivalen. Her får du en trance cd og en mer chill out rettet cd. Med disse to cdene får du også et vakkert kover med litt tekst om alle artistene som er med på denne samleren.


Outback Eclipse Festival 2002. Exotic Native Records 2002 (EN001)

CD1
1. Antix & Merry Pranksta – Boyskee Beat
2. Phony Orphants – Prayer
3. RifRaf & Miraculis – Psycho Snob
4. Fractal Glider – Suspishrooms
5. Joti Sidhu – Downpusher
6. X-Dream – Intercorporal Stimulator
7. Sensient – Zero Key
8. Noon – Strategic Paradox
9. FREq – Wasp

CD2
1. Mantrix – Standing In The Shadows
2. Square Key – Bridges
3. Grey Area – Bell Bird Dub
4. Crystal Grid – Beyond All Dis
5. Eat Static – Follow That Camel
6. Muthafunkster – Time Devotion
7. Pitch Black – Reptile Room
8. E-Fans – Sensi De Te
9. Mo Wibble – Nitty Gritty
10. Tranceformation – Here Now And Then
11. Lab Rats – Miles Away

Første cd er trance delen, og først ut er et ganske nytt navn. En duo som kaller seg Antix. Her samarbeider de med dj Abe (Merry Pranksta) som er en dj fra New Zealand. De serverer progressive trance. Grei nok stumpy trance. Låt nr. 2 er av danske Phony Orphants som er to karer som hovedsakelig gir ut ting på Iboga og Nano Beat Records. De serverer ganske minimalistisk prog techno trance. Låt nr. 3 er av noe mer ukjente RifRaf i samarbeid med Miraculis. De holder til i Sydney i Australia, og lager mye forskjellig musikk, men her serverer de en temmelig minimalistisk tech trance låt. Fractal Glider er en av de mer kjente psytrance artistene fra Australia. Dette er Paul McCosh som holder til i Melbourne. Han ga ut sitt debut album på Boom Records på tampen av fjoråret. Han tar i bruk mer melodier og noen fine vokal samplinger. Låta du får her er ikke på albumet. Beste låta så langt på samleren. Neste låt er av veteranen Joti Sidhu som vanligvis kaller seg Psychaos. Han har blant annet gitt ut et Psychaos album på Atomic Records i 1999 (Cause And Effect). Han lager knall hard ganske industriell trance som fort kan bli litt slitsomt, men som dj er han svært dyktig. Deretter får vi en låt av tyske X-Dream. En smakebit på deres siste album Irritant som kom ut tidligere i år. Dette er virkelig tung og dyp trance. Kanskje ikke så veldig variert, men svært transete og ganske svevende. Låt nr. 7 er av en ny artist fra Melbourne som kaller seg Sensient (Tim Larner). Han lager skikkelig mørk stumpy trance. Ganske tøff låt vi får her, med en del skikkelig sprøe lyder og et hardt rytmedriv. Låt nr. 8 er av en som kaller seg Noon (Arnaud Levasseur). Dette er veldig tunge rytmer med et mørkt lydbilde og noen få spinkle psy lyder lagt oppå. Ganske kjedelig i mine ører. Cd 1 avsluttes av enda en ny artist fra Melbourne som kaller seg FREq (Aran Gallagher). Han serverer dyp progressive trance. Ganske behagelig musikk som helt sikkert kan gjøre seg godt på morgenen.

CD 2 tar for seg roligere musikk. Første låt er av en australier som kaller seg Mantrix. En litt sær groovy chill out låt med blant annet litt fiolin, fløyte og forsiktig vokal. Ganske behagelig dub. Neste låt er av en artist fra New Zealand (Square Key). Rolig avslappende dub, men låta kan bli litt kjedelig i lengden for det skjer ikke all verdens. Låt nr. 3 er av mer kjente Grey Area som har spilt mye på psy festivaler verden over. De har tidligere gitt ut to album på australske Psy Harmonics Records. Låta vi får her er ganske vakker med en del behagelige bonga rytmer og en avslappende melodi. Så får vi en litt mer typisk sær australsk låt. Litt jassete down tempo låt, med et ganske mørkt lydbilde. Ganske fin låt. Deretter får vi en låt av fantastiske Eat Static. Denne låta finner du også på Eat Statics siste album In The Nude (Mesmobeat 2001). En utrolig fin låt med blant annet litt vakker vokal og strykere. En av de beste låtene Eat Static har kommet med de siste åra. Så får vi en låt av Kostas Alekoglu som står bak blant annet Magus og Igneous Sauria. Her kaller han seg Muthafunksters. Låt han gir oss her er ikke gjennomført chill. Dette heller litt mer mot groovy house, men avslappende er det likevel. Neste låt er av to karer fra New Zealand som kaller seg Pitch Black. De har gitt ut tre album på Kog Transmissions Records. Her får vi en ganske vakker svevende låt med groovy down tempo rytmer, og svevende ambiente toner lagt oppå. En av de bedre chill out låtene på denne samleren. Låt nr. 8 er ganske mye mer eksperimentell av noen nederlendere som kaller seg noe så teit som E-Fans. Litt reggae dub med groovy bass og noen merkelige munnspill liknende lyder. Låt nr. 9 er av en veteran dj fra Australia (Albert Moses) som her kaller seg Mo Wibble. Han har visstnok snurret plater siden slutten av 80 tallet. Han har laget en litt elektro aktig acid låt som egentlig ikke har noe særlig med chill out å gjøre. Nest siste låt er av noen fra Sveits (Tranceformation) som har laget en svært tribal låt med mye bonga rytmer og masse lyder fra naturen. Lite elektroniske lyder å finne her, men en ganske fin låt. Det hele avsluttes av typisk sær australsk musikk av Lab Rats som bor i en bobil som visstnok går på vegetabilsk olje, med innebygd kino og lydanlegg som får strøm fra et solcellepanel! Musikken de serverer er nok like sær som livet de lever. Jassete big beat aktig sammensurium.

Outback Eclipse samleren er absolutt noe for dem som skal på festivalen. For oss andre er det en temmelig variert og interessant samler, men ingen skikkelige kanon låter. Da er det bare å ønske god tur til dere som skal nedover...
Per Kristian





Receivers email:

*

Your email:

*



| Back to normal page view | Send this article to a friend |