Found at: http://trance.net/article/articleprint/144/-1/4/

Mino "Fly"


Top level Music reviews

Danske Mino Vaknin er nå ute med sitt andre album. Hans første album Metallic Universe som kom ut på Phantasm Records i 1999 ble tatt varmt i mot av alle som likte mørk hard psytrance. Da hadde han med litt hjelp av Elysium på et et par låter. Nå gjør han alt selv, bortsett fra litt gitarspilling på et par av låtene. Koveret denne gang er skikkelig stilig, med noe som likner på flue øyne. Han gir ut dette albumet på sitt eget danske label, Transonic Records.



Mino "Fly" Transonic Records 2002 (TRANS02CD)

1. Dancing With The Dragon
2. Cyber Sex
3. Supernatural
4. Capsulated
5. Manushki
6. Contagious
7. Fly
8. Psychoacoustica
9. Dancing With The Dragon (Down Tempo Remix)
+Hidden track

Første låt ut starter med en skikkelig skummel skrekkfilm stemnings melodi, før noen tunge industrielle rytmer på 140 bpm begynner å pumpe gjennom låta. Ikke allverdens som skjer, men låta tar seg opp mot slutten når en skikkelig intens melodi legges oppå de harde rytmene. Låt nr. 2 starter rolig og behagelig. Men så er det tid for full on stumping trance igjen. Vi fortsetter i samme tempo som i låt nr. 1, men her får vi mer svevende partier og flere tøffe lyder. Låt nr. 3 starter også rolig, med en ekko stemme som sier Supernatural. Tempoet settes opp, og blir virkelig intens. Den blir litt for minimalistisk synes jeg. Dette blir bedre i låt nr. 4 hvor vi får flere fete lyder. Så er det over til rocka psytrance i låt nr. 5. Litt gitar riff oppi de tunge rytmene. Mørkt, dystert og hardt hele veien. Selv er jeg ikke så glad i disse gitarriffene, men de vil nok glede endel.

Giraspillet fortsetter i låt nr. 6. Veldig hard stumping låt. Skikkelig tøffe svevende melodi oppå alt det mørke og intense. Midt i låta tar rytmene litt pause, og en gitarsolo kommer inn. Temmelig sprøtt, men fett. Virkelig night trance. Låt nr. 7 er mere technofisert. Her skjer det veldig lite fra start til slutt. Kunn intense rytmer og noen få svevende lyder. Dårligste spor så langt på albumet. Nest siste låt senker tempoet litt, men er like lite variert som spor nr. 7. Albumet Fly avsluttes med en rolig remix av låt nr. 1 Dancing With The Dragon. En behagelig remix etter åtte harde trance låter. Like overraskende som alltid, er det et hidden track på dette albumet om du venter lenge nok etter siste låta. Dette er faktisk en veldig fin psyambient låt! Jeg synes dette er en av de beste låtene på albumet, så det er litt kjedlig å måtte spole seg fram til den.

Mino gir oss her et ganske bra album, men kanskje litt for lite variert og ikke så mye nytt i forhold til hans første album. Likevell noen gode night trance låter å finne her, pluss en meget fin bortgjemt psyambient låt.
Per Kristian

Receivers email:

*

Your email:

*



| Back to normal page view | Send this article to a friend |